Mirjam Steffensen

Mirjam Steffensen

Efter at jeg er født i Aalborg, flyttede mine forældre til Holland. Der, i en lille landsby, midt imellem alle kartoffelmarker blev min interesse for dyr vækket!

Min far kom hjem med en kanin til mig en dag – den havde han fået af en ven – og den havde jeg i mange år. Jeg glemte den tit ud i haven og kom så om aftenen i tanke om den igen, og så var han som regel stukket af til naboens pigekanin…

Da jeg var 9 år gammel kom jeg en dag hjem og spurgte min far om han ville supplere mine sparepenge så jeg kunne købe en gedebuk der var bundet lidt længere ned af vejen med et til salg skilt ved siden af. Efter lidt diskussion blev vi enig om at jeg måtte beholde den hele sommeren, hvis jeg selv passede den, men når vinteren kom, skulle den væk, min far ville ikke nyde noget stank i garagen… Og sådan skete det at jeg faktisk i 2 somre købte en gedebuk som jeg legede med, og så solgt igennem en venindes far om vinteren.

Efterhånden fandt jeg vejen til køerne, til ’folk og fæ’, til det dejlige liv som kvægdyrlæge på landevejen! Men også til rådgivning, andre måde at se tingene på, se besætninger der trives og hvor vi som dyrlæger kan bidrage med mange positive ting, som gavner både dyrene og landmand.

4 børn er jeg også blevet beriget med, og når de er med en sen aften eller en weekend føler jeg mig dybt privilegeret med at have et job som mit, hvor man har tid i bilen til at snakke om alle de ting som børnene vil snakke om, og samtidigt få en hjælpende hånd når man så skal arbejde igen.