Lotte Holst Pedersen

Kvægdyrlæge, praksisejer

Både inden og under min studietid har jeg været en del i praktik hos forskellige dyrlæger, og også efter endt uddannelse, inden jeg startede i job. Det synes jeg har givet mig nogle gode redskaber, som jeg nu kan bruge i mit daglige arbejde, idet jeg har set mange forskellige måder at gribe de udfordringer og det ansvar an, som man møder og har som dyrlæge.

Jeg synes køerne er nogle dejlige dyr at arbejde med og jeg synes livet som kvægdyrlæge er enormt spændende og udfordrende. Ikke en dag er ens, og jeg synes det er et stort privilegium at få lov at have et arbejde som dette.

Jeg blev uddannet dyrlæge i 2010, en drøm jeg har haft siden jeg var en lille pige. Jeg er opvokset på landet, på et nedlagt landbrug udenfor Fjerritslev, omringet af en mindre ”zoologisk have” af kæledyr i alle størrelser.

En skøn opvækst jeg nu giver videre til mine egne tre børn, idet min mand og jeg i 2009 købte et nedlagt landbrug i Gøttrup. Her tæller dyreflokken efterhånden også en del, til stor glæde for store og små.