5. års dyrlægestuderende

De laver også en del akutarbejde, hvor jeg var med til behandling af mælkefeber og et par patteamputationer. Jeg var også med til en aflivning og efterfølgende obduktion - det var noget af et projekt på sådan et stort dyr i forhold til de obduktioner, jeg har været vandt til på gris!

Alt i alt meget lærerigt og spændende! Jeg kan kun anbefale at tage i praktik hos Kronborg dyrlægerne.

Efter sommerferien startede jeg på 5.år på veterinærstudiet, med faget “Almen klinisk praksis, Store husdyr”. I forbindelse med dette er det obligatorisk at have 1 uges ekstern praktik i en praksis, som arbejder med store husdyr. Jeg har gennem mange år haft med svin at gøre, men denne gang tænkte jeg at jeg ville prøve noget andet, og jeg havde i løbet af kurset opdaget, at jeg godt kunne bruge lidt mere praktisk erfaring med kvæg. Så hvad ville være bedre end en ren kvægpraksis? Da jeg selv kommer fra Thy, havde jeg hørt lidt om Kvægdyrlægerne Kronborg, og andre medstuderende der har været i praktik der, har anbefalet det.

Jeg fik i løbet af ugen lov til at køre med forskellige dyrlæger under både akutvagter og besætningsbesøg. Det var interessant at opleve deres forskellige tilgange til arbejdet, og samtidig få et indblik i de daglige rutiner og fælles standarder for undersøgelser af risikogrupper.

De var alle meget imødekommende og gode til at inddrage en i arbejdet, på det niveau man nu befinder sig på. Da jeg lige havde været på reproduktionskursus, fik jeg lov at afprøve min nye viden i praksis, når vi rektalundersøgte nykælvere og køer med reproduktionsproblemer. Som noget nyt, så jeg også hvordan de her bruger ultralyd i deres reproduktionsundersøgelse.

Ud over dette var jeg med til at afhorne, hvilket jeg også lige havde gennemgået på studiet. Jeg tog også CMT og mælkeprøver i forbindelse med undersøgelse for yverbetændelse, samt lavede ketosetjek og kalvetjek.

De laver også en del akutarbejde, hvor jeg var med til behandling af mælkefeber og et par patteamputationer. Jeg var også med til en aflivning og efterfølgende obduktion – det var noget af et projekt på sådan et stort dyr i forhold til de obduktioner, jeg har været vandt til på gris!

Alt i alt meget lærerigt og spændende! Jeg kan kun anbefale at tage i praktik hos Kronborg dyrlægerne.