Francesca Maassen

Kvægdyrlæge, praksisejer

Jeg er født, opvokset og uddannet i Holland men har siden august 2005 boet i Danmark. At jeg en dag ville være dyrlæge har altid været et af de store ønsker jeg havde som barn, ligesom at bo på en nedlagt landbrug med familie og dyr.

At det var kvæg der havde min største interesse fandt jeg først ud af da vi kom i praktik på universitetets lille kvæggård. Som studerende fik man mulighed for at malke køerne om aften som afløser for de faste dyrepassere og var man heldig så kunne man være med til en fødsel. Duften af stalden og arbejdet med køer var en god mulighed for at komme lidt væk fra bøgerne mens jeg samtidig blev mere og mere begejstret for dyrene. Desværre var der meget ledighed blandt dyrlæger i Holland dengang jeg blev færdig med uddannelsen og derfor besluttede jeg mig for at søge job i udlandet. Efter et ’praktikophold’ hos Kvægdyrlægerne Kronborg varede det derfor ikke længe før vi flyttede til Danmark hvor jeg blev ansat i denne praksis. Det var noget af et spring for os, familie og venner, men et spring som vi aldrig har fortrudt.

Sammen med min mand og 3 børn bor jeg nu på et nedlagt landbrug med en mindre flok dyr. Et travlt liv med små børn har mange udfordringer, men heldigvis deler familien min interesse i og kærlighed for dyr. Vi tager gerne på familieudflugt til dyrskue, øko-dag eller åbent landbrug for at møde køerne udenfor arbejdstid og bare hygge os. Med masser af arbejdsglæde og opbakning hjemmefra får vi strikket vores, en gang imellem lidt kaotiske, liv sammen!