På vej til kvote 2

Praktikperioden har helt klart forstærket mit ønske om at komme ind på veterinærstudiet og senere et job som kvægdyrlæge

Mit navn er Andreas Klit, og jeg er 21 år gammel. Jeg har gennem de sidste 6 år haft en drøm om at blive dyrlæge. Jeg er vokset op på et økologisk landbrug med malkekøer. Det betyder, at jeg samtidig med min opvækst er blevet mere og mere bevidst om, at jeg vil foretrække arbejdet med kvæg og deres sygdomme og behandling heraf.

I januar måned har jeg været igennem 4 ugers erhvervspraktik hos ”Kvægdyrlægerne Kronborg”. Jeg har under min praktik fulgt de 4 kvægdyrlæger på skift og fået et fantastisk indblik i, hvordan deres arbejdsdag forløber. Praktikforløbet har uden tvivl været meget lærerigt og udfordrende, især fordi man som praktikant hos ”Kronborg dyrlæger” får lov til at hjælpe så langt ens evner og  kompetencer  nu rækker. Dette har virkelig gjort forløbet interessant, samt gjort at jeg som praktikant har følt, at jeg har taget del i løsningen af hverdagens opgaver som dyrlæge. Under praktikforløbet er det min erfaring, at man skal stille så mange spørgsmål som muligt, da det giver den bedste forståelse af, hvorfor de agerer som de gør i den givende situation.

Praktikperioden har helt klart forstærket mit ønske om at komme ind på veterinærstudiet og senere et job som kvægdyrlæge. Det der blandt andet tiltaler mig i arbejdet er variationen i hverdagen, det at der i løbet af en arbejdsdag samt en vagt kan opstå noget uventet. Under forløbet oplevede jeg en enkelt operation på en ko, hvilket jeg også havde håbet på inden jeg startede mit forløb.

Hvis man ligesom mig har interesse i at blive dyrlæge, kan det stærkt anbefales at deltage i erhvervspraktik. Jeg søger ind på dyrlægestudiet til sommer, og jeg er sikker på, at det jeg har fået med mig fra praktikforløbet vil blive en fordel fremadrettet.
Jeg vil gerne sige tusind tak for 4 lærerige uger som praktikant, og jeg håber vi ses igen i fremtiden, forhåbentlig som kollegaer.

- Andreas Kristian Klit