Jeg har haft to super lærerige uger hos Kvægdyrlægerne Kronborg. Jeg stod midt i mit sabbatår og blev pludseligt i tvivl om, hvad jeg ville læse til sommer, om det skulle være molekylærbiologi eller veterinærmedicin. Min forkærlighed for store dyr overbeviste mig om at søge en praktik med køer, og derfor endte jeg i praktik hos Kvægdyrlægerne Kronborg.
Med flere lag tøj på og i gummistøvler tog jeg afsted. Jeg kørte med flere forskellige dyrlæger, som havde mellem 1 år og 30 års erfaring, hvilket gav et godt indblik både i studielivet og udviklingen inden for dyrlægefaget.
De første dage, stod jeg stille det meste af tiden og holdt udstyr, men hen ad ugen fik jeg lov til at være med til at hjælpe med at give medicin og bedøvelse. Jeg fik også set en operation med en større mængde blod, end jeg før har set. Efter at have været med til ovenstående og set operationen, blev jeg opmærksom på skellet mellem pasning af dyrene og selve det at være dyrlæge. Jeg fandt hurtigt frem til, at blodet og nålene ikke skræmte mig, men at jeg nærmere var nysgerrig på selv en dag at operere en ko for løbedrejning.
Ikke blot rutinearbejdet og de akutte besøg var spændende, men også det rådgivende arbejde var spændende. Det at høre dialogen mellem landmændene og dyrlægerne om, hvordan landmændene kunne forbedre dyrenes forhold og dermed deres ydeevne. Hele regnestykket med at få produktion og dyrevelfærd til at gå op i en højre enhed, synes jeg er super spændende.
Jeg kan derfor klart anbefale praktik hos Kvægdyrlægerne Kronborg, hvis man er i tvivl om sin uddannelsesvej.